Pavellons Güell, (Antoni Gaudí), Barcelona























L’any 1884, Eusebi Güell va encarregar a Gaudí el projecte de construcció de dos pavellons per la finca que la família tenia a Barcelona, a l’actual avinguda de Pedralbes.

Gaudí va dissenyar dos edificis: la casa dels porters i els estables. Les obres van finalitzar l’any 1887.

Els dos edificis són d'estil modernista i, a més, contenen trets característics de l’estil gaudinià.

Gaudí s’inicia en la combinació de materials, com la pedra per als fonaments i el maó per a les parets, així com l’ús de voltes i arcs parabòlics. Alhora, experimenta amb teules elaborades i amb ceràmiques policromes, per les parets que componen decoracions geomètriques.

Però, sens dubte, l’element més espectacular d’aquesta obra és la fantasiosa porta d’accés que dona pas al jardí, feta amb ferro forjat i amb forma d’un gran drac. La porta s’uneix a una ornamentada i monumental columna en la qual es col·loca un medalló amb la lletra G, inicial de Güell. Actualment, acullen la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya.

1 comentari:

sonia a. mascaro ha dit...

Espetacular fotos desta obra magnífica do Gaudi. Como você disse, sem dúvida, "l’element més espectacular d’aquesta obra és la fantasiosa porta d’accés que dona pas al jardí, feta amb ferro forjat i amb forma d’un gran drac." Aumentei a foto do portão com o dragão e fiquei maravilhada! Cada detalhe é uma nova descoberta...
Muito obrigada por postar mais essa série do Gaudi.
Um abraço.